Στάδια Παραγωγής

Δείτε όλα τα στάδια παραγωγής

Από την παραλαβή του καρπού μέχρι την παραγωγή του ελαιόλαδου, ακολουθείτε εξειδικευμένη διαδικασία σε πολλά στάδια.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η καθημερινή καθαριότητα και η σωστή συντήρηση αποτελούν μονόδρομο ώστε να πετύχουμε άψογο ελαιόλαδο χωρίς προβλήματα.

Για την παραγωγή του ελαιόλαδου χρησιμοποιούμε μηχανήματα  υψηλών προδιαγραφών, εξ ολοκλήρου ανοξείδωτα, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση με χημικά ή άλλα μέσα στο τελικό προϊόν.  Επιπλέον πληρούν όλα τα τεχνικά στάνταρ ώστε το ελαιόλαδο να είναι άριστης ποιότητας, χωρίς βιασύνες και εκπτώσεις.

Τα 8 Στάδια

Παραγωγής Ελαιολάδου

Συγκομιδή

Στην αρχή γίνεται η συγκομιδή του καρπού από τον παραγωγό. Τοποθετούμε τις ελιές σε αερο-διάτρητους σάκους. Ο καρπός αναμένει στον χώρο του ελαιοτριβείου σε ανοικτό περιβάλλον.

Αναβατόριο

Οι ελιές τοποθετούνται στο σκάφανδρο και εν συνεχεία συλλέγονται από το αναβατόριο. Οδηγούνται στην πολύ σημαντική διαδικασία του πλυσίματος. Ο καρπός είναι ανακατεμένος με φύλλα, κλαδιά και άλλα υλικά.

Πλύσιμο

Το σωστό πλύσιμο του καρπού αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Με την χρήση πεπιεσμένου αέρα στο νερό, φροντίζουμε ώστε ο καρπός να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο απαλλαγμένος από περιττά υλικά.

Συλλογή

Ο καρπός καθαρός και απαλλαγμένος από περιττά υλικά, πέφτει στο χωνί συλλογής. Σε αυτό το στάδιο ζυγίζεται ώστε να έχουμε το καθαρό ποσοστό της ποσότητας ελαιόλαδου προς την ποσότητα καρπού. Οι ελιές είναι έτοιμες για την μάλαξη.

Μάλαξη

Οι ελιές εισέρχονται στους νέους ανοξείδωτους μαλακτήρες. Η πάστα που δημιουργείτε  έχει σαν στόχο την απελευθέρωση των ενζύμων του ελαιόλαδου. Η διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά.

Ζύμωση

Η ζύμωση αποτελεί την διαδικασία αργής ανάδευσης της πάστας με στόχο  οι σταγόνες του ελαιόλαδου ενωθούν και διαφοροποιηθούν από την ελαιομάζα. Με ειδικούς θερμομετρητές φροντίζουμε ώστε να γίνει “κρύα επεξεργασία”. Θερμοκρασία μέχρι 22C.

Διαχωρισμός

Η ελαιομάζα εισέρχεται στα φυγοκεντρικά μηχανήματα. Είναι το στάδιο του διαχωρισμού του ελαιόλαδου από τον πυρήνα και τα υπολειπόμενα υγρά. Το στερεό υποπροϊόν που μένει είναι ο γνωστός “πυρήνας”. 

Το ελαιόλαδο

Στο τελικό στάδιο προκύπτει το ελαιόλαδο, σμαραγδένιο, πλούσιο σε αρώματα και παρθένο. Συλλέγεται σε δοχεία για τον παραγωγό. Καθ’ όλη την διάρκεια γίνεται διαρκής εξαερισμός των υδρατμών για την αποφυγή της “πικρίλας”. Το λάδι σας είναι έτοιμο!