Το ελαιοτριβείο μας

Λίγα λόγια για εμάς

Ελληνική ελιά. Ιερό δέντρο κατά την αρχαιότητα με έντονες κοινωνικές επιδράσεις και ευεργετικές ιδιότητες, αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη καλλιέργεια στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε ελληνικής οικογένειας.

Από την φύτευση μέχρι τους πρώτους ανθούς, την καρποφορία και την συγκομιδή ο δρόμος είναι μακρύς και περιέχει πολλά στάδια που θα καθορίσουν την υψηλή ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που όλοι θέλουμε να πετύχουμε.

Ξεκινάμε λοιπόν το 2020 μία νέα πορεία, στις ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Γούλα, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας,  γνωρίζοντας ότι το τελικό στάδιο παραγωγής είναι το και το πιο καθοριστικό για την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας παρθένου ελαιόλαδου. 

Αποφυγή Οξέων

Κατά την αναμονή στο ελαιοτριβείο, ο καρπός αποθηκεύεται αεριζόμενος σε μεγάλους δικτυωτούς σάκους , μειώνοντας τα οξέα.

Καθάρισμα Ελιάς

Το σχολαστικό πλύσιμο της ελιάς και η απομάκρυνση φύλλων και άλλων υλικών γίνεται με την χρήση πεπιεσμένου αέρα στο νερό.

Φιλική Επεξεργασία

Η σύνθλιψη του καρπού γίνεται σε νέους ανοξείδωτους μαλακτήρες με «κρύα επεξεργασία» φτάνοντας μέχρι το πολύ 22 C.

Εξειδικευμένες Τεχνικές

Ο διαρκής εξαερισμός των υδρατμών κατά την διάρκεια της παραγωγής, μηδενίζει το ενδεχόμενο δημιουργίας “πικρίλας” στο ελαιόλαδο.

Στόχος – Όραμα

Σεβασμός

Ο σεβασμός προς τον πελάτη είναι πρωταρχικό μέλημα για εμάς. Είμαστε πρόθυμοι να σας ακούσουμε και να δώσουμε άμεσα λύση.

Εταιρικός στόχος

Στόχος μας η παροχή άριστων υπηρεσιών στο τομέα της παραγωγής παρθένου ελαιόλαδου, πάντα με σεβασμό στο κόπο του πελάτη.

Εταιρικό Όραμα

Όραμα της εταιρείας αποτελεί η κυριαρχία στον τομέα παραγωγής ελαιόλαδου και η επέκταση σε νέες αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού.